الزامات سیستم مدیریت ایمنی غذایی برای سازمانهای واقع در زنجیره غذایی
ISO 22000:2005
دیباچه :
سازمان جهانی استاندارد (ISO) ،فدراسیون جهانی متشکل از مراجع استانداردهای ملی (مراجع عضو ISO) می باشد . فعالیت تدوین و آماده سازی استانداردهای بین المللی عموما” بوسیله کمیته ای ISO صورت می پذیرد. هر مرجع عضو که علاقمند به موضوعی باشد که کمیته فنی برای آن ایجاد شده باشد ،حق دارد که نماینده ای در کمیته داشته باشد. سازمانهای بین المللی ،دولتی و غیر دولتی مرتبط با ISO نیز می توانند بخشی از این فعالیت را داشته باشند . سازمان ISO همکاری و تشریک مساعی نزدیکی با IEC برای کلیه استانداردهای الکترونیکی دارد .
مهمترین وظیفه کمیته های فنی ،آماده نمودن استانداردهای بین المللی می باشد . استانداردهایی که بصورت پیش نویس تهیه می شوند جهت رای گیری برای اعضاء ارسال و در صورت اخذ ۷۵% آراء تصویب می شوند .
ISI 22000 بوسیله کمیته فنی ۳۴ (ISO TC34) کمیته فرعی محصولات غذایی تهیه شده است . ضمائم این استاندارد فقط برای اطلاع می باشد.