توضیح

روغن کنجد (ملکه روغن ها)

روغن کنجد (ملکه روغن ها)

images2روغن کنجد (ملکه روغن ها)

روغن کنجد به دلیل داشتن کیفیت عالی روغن بذر کنجد این بذر را ملکه دانه های روغنی می نامند .

در اروپا و آمریکای شمالی روغن کنجد به مقدار زیادی برای تولید مارگارین و سایر روغن های خوراکی با کیفیت بالا مصرف می شود.وجود اشخاصی که معتقد به مصرف روغن با کلسترول خیلی کم هستند و رژیم کاهش کلسترول دارند و روغن کنجد مصرف می کنند موجب شده که تقاضای زیادی در دنیا برای مصرف روغن کنجد باشد زیرا روغن کنجد یکی از منابع روغنی چربی های غیر اشباع است که از این نظر مورد توجه در رژیم غذایی می باشد .

ترکیبات شیمیایی کنجد

ترکیبات شیمیایی کنجد به طور متوسط عبارتند از روغن در حدود ۵۰-۴۰ ٪ -شامل ۷۰٪ اسیدهای چرب غیر اشباع مانند لینولئیک اسید- اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید -پروتئین۲۵-۱۹٪ -کولین-فیتین -گلوبولین -سزامین و یک آمینو اسید به نام آرژنین .بذر کنجد تنها منبع پروتئینی است که از نظر میزان سولفور از جمله اسیدهای آمینه غنی است و به سهولت یافت می شود . اثر کنجد بیشتر به علت داشتن ویتامین های زیاد آن است . منبع خوبی ازویتامین B-D-E -پروتئین سالم -فیبر و مواد معدنی مانند مس -روی -سیلیس -آهن-منیزیم -کلسیم-فسفر وکروم است. دانه های کنجد حاوی مقادیرزیاد کلسیم و حاوی پروتئینی به نام لیزین و هورمون نباتی لسیتین و چربی می باشد.مقدار مواد غذایی موجود در یک فنجان کنجد کامل و بدون پوست در جداول ۱ و ۲ آورده شده است .

جدول ۱-ارزش غذایی موجود در کنجد کامل

مقدار مواد غذایی موجود در یک فنجان کنجد کامل معادل ۱۵۰ گرم

کلسترول

۰

فیبر

۱۶٫۹۹ گرم

کربوهیدرات

۳۳,۷۶۸  گرم

مجموع چربی

۷۱٫۵۲۵ گرم

پروتئین

۲۵٫۵۳ گرم

انرژی

۸۲۵٫۱۲ کیلوکالری

آب

 ۶٫۷۵ گرم

سلنیوم

۸٫۲۰۸ میکروگرم

منگنز

۳٫۵۴۲ میلی گرم

مس

۵٫۸۷۸ میلی گرم

روی

۱۱٫۱۶ میلی گرم

سدیم

۱۵٫۸۴میلی گرم

پتاسیم

۶۷۳٫۹۲میلی گرم

فسفر

۹۰۵٫۷۶میلی گرم

منیزیم

۵۰۵٫۴۴ میلی گرم

آهن

۲۰٫۹۵ میلی گرم

کلسیم

۱۴۰۴میلی گرم

ویتامین E

3.269میلی گرم

ویتامین C

0

ویتامین A

12.96واحد

ویتامین B12

0

فولات

۱۳۹٫۲۴۸میکروگرم

ویتامین B6

1.138میلی گرم

پانتوتنیک اسید

۰٫۰۷۲میلی گرم

نیاسین

۶٫۵میلی گرم

ریبوفلاوین

۰٫۳۵۶میلی گرم

تیامین

۱٫۱۳۹میلی گرم

جدول ۲-ارزش غذایی کنجد بدون پوست

مقدار مواد غذایی موجود در یک فنجان کنجد بدون پوست معادل ۱۵۰ گرم

کلسترول

۰

فیبر

۱۷٫۴گرم

کربوهیدرات

۱۴,۰۹  گرم

مجموع چربی

۸۲٫۱۷ گرم

پروتئین

۳۹٫۵۷ گرم

انرژی

۸۸۲ کیلوکالری

آب

 ۷٫۲۱ گرم

سلنیوم

۲٫۵ میکروگرم

منگنز

۲٫۱۴۵ میلی گرم

مس

۲٫۱۹ میلی گرم

روی

۱۵٫۳۸میلی گرم

سدیم

۶۰میلی گرم

پتاسیم

۶۱۱میلی گرم

فسفر

۱۱۶۴میلی گرم

منیزیم

۵۲۱ میلی گرم

آهن

۱۱٫۷میلی گرم

کلسیم

۱۹۷میلی گرم

ویتامین E

3.405میلی گرم

ویتامین C

0

ویتامین A

99واحد

ویتامین B12

0

فولات

۱۴۴میکروگرم

ویتامین B6

0.219میلی گرم

پانتوتنیک اسید

۱٫۰۲۲میلی گرم

نیاسین

۷٫۰۲۳میلی گرم

ریبوفلاوین

۰٫۱۲۸میلی گرم

تیامین

۱٫۰۸۳گرم

 ارزش غذایی کنجد

بذور کنجد دارای ۲۵٪ پروتئین هستند و مخصوصا” غنی از اسیدهای آمینه متیونین  و تریپتوفان می باشند که اغلب پروتئین های گیاهی فاقد مقادیر کافی و مناسبی از آنها هستند .یک اونس (در حدود ۲۸ گرم ) از بذور بدون پوست حاوی ۶ گرم پروتئین -۳.۷ گرم فیبر و ۱۴ گرم چربی کل است . زمانی که برشته می شوند مقداری از ارزش غذایی شان را از دست می دهند.

میزان چربی موجود در بذور کنجد ۳۸٪ چربی های غیر اشباع تک حلقه ای و ۴۴ ٪ چربی های غیر اشباع چند حلقه ای است که برابر با ۸۲ ٪ اسید های چرب غیر اشباع می باشد.

بذور کنجد طبیعی (پوسته دار) حاوی ۵ گرم پروتئین در هر اونس (در حدود ۲۸ گرم ) -۳.۱ گرم فیبر و ۱۴ گرم چربی کل است .زمانی که برشته می شوند ۴.۸ گرم پروتئین -۴ گرم فیبر و ۱۳.۸ گرم چربی را نشان می دهند.

همچنین بذور کنجد حاوی مقادیر مفید و مناسبی فسفر هستند.

به دلیل اینکه بذور کنجد یک غذای گیاهی هستند نیازی نیست که در مورد کلسترول نگران باشید.

بذور طبیعی پوسته دار دارای ارزش غذایی بالاتری هستند.

بذور کنجد طبیعی پوسته دار غنی از کلسیم هستند . یک قاشق غذا خوری ۸۷.۸ میلی گرم کلسیم دارد در حالی که ارقام بدون پوست فقط ۱۰.۵ میلی گرم در هر قاشق غذا خوری مشابه کلسیم دارند. در مقایسه با شیر میزان کلسیم آن بیشتر است .

ارده معمولا” از کنجد پوست گیری شده به دست می آید بنابراین کلسیم کمتری دارد .

بذور کنجد طبیعی و بدون پوست شامل مقادیر مناسبی از ویتامین های B -ریبوفلاوین-تیامین و نیاسین و …..است که در جدول ۱ و ۲ میزان آنها ذکر شده است .

 کنجد ، برتر از همه دارو ها

غذایی که بر هر دارویی ترجیح دارد ،کنجد است که تقریبا” بیشتر مواد مورد نیاز ساختمان بدن را دارا است . دارای خواص گوشت است ولی ضرر آن را ندارد.

قوت ،جوانی ،تعادل زندگی و صحت را به انسان می بخشد. طعم گوارایی دارد . برای زن ،مرد،بزرگ و کوچک ،برای ادامه حیات و طول عمر مفید است . اثر آن در تعویض سلول های کهنه بدن بسیار سریع است و در تسهیل تفکر عمل آن قابل تحسین است و در رفع آلامی مانند سرطان،سل و کم خونی بی نظیر می باشد. کنجد غذای کسانی است که می خواهند عمر زیاد توام با سلامتی داشته باشند . بهترین وسیله راحتی و بیمه کننده جوانی شما است .

در تاريخ ۱۹/مرداد/۱۳۹۲ دیدگاه‌ها خاموش برچسب ها :

نوشته شده توسط admin

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی علوم و صنایع غذایی

وبسایت

دیدگاه ها غیر فعال شده اند

حق نشر © انتشار نوشته هاي اين وبگاه در سايت ها و نشريات تنها با ذکر نام و درج لينک مجاز است. تماس با ما info@foodscience.ir
طراحي شده توسط ميلاد دهقان عضو گروه رویین